cart icon0

Direct To Film
printing

DTF staat voor direct to film. Bij deze techniek is de print erg zacht en flexibel en kunnen details mooi uitgewerkt worden.

Hoe werkt het?

Bij DTF wordt je tekst, afbeelding of ontwerp eerst geprint op een film. Hierbij wordt in spiegelbeeld eerst de kleurlaag geprint, waarna een witte eindlaag volgt. Deze zorgt ervoor dat de kleuren goed tot hun recht komen op het textiel. Op de inkt komt nog een lijmgranulaat welke nadien onder hoge temperatuur gesmolten wordt. Via onze transferpers kan dit worden aangebracht op allerlei materialen zoals katoen, denim, polyester, leder en zelfs karton.

Voordelen

Deze techniek gaat sneller dan een klassieke bedrukking met flexfolie of flockfolie en er kan ook makkelijk in kleine oplages gewerkt worden. Bovendien is een complex ontwerp of gedetailleerde foto in full colour een makkie.

Nadelen

Wil je een print in goud of zilvertinten? Dan is dit niet mogelijk met DTF. Hetzelfde geldt voor softshell, een technische stof die wind- en waterbestendig is. Maar no wories, met flexfolie kan het wel!

Lill’sun
Slickk
Bachi x Yui