cart icon0

Bedrukken met flexfolie

Namen en rugnummers bedrukken op een truitje? Je jas laten bedrukken? Dat gebeurt met flexfolie. Zo’n ontwerpen vragen weinig detail en bestaan doorgaans uit makkelijke vormen.

Hoe werkt het?

Flexfolie is eigenlijk zelfklevende vinyl, meestal in één kleur. Wil je toch meerdere kleuren gebruiken? Dan bedrukken we eerst de folie. De plotter snijdt je logo, tekst of vorm uit. Daarna is het tijd om te pellen: enkel je ontwerp blijft staan, de rest van de folie halen we manueel weg. Dan is het aan onze pneumatische pers die de folie op je kledij drukt. De warme lijm hecht zich aan de vezels van het textiel – en jij, jij bent klaar om te schitteren.

Voordelen

Flexfolie is ideaal als je een ontwerp wil met makkelijke vormen en weinig details, in één of meerdere kleuren. Daarnaast is ook een speciale afwerking mogelijk. Denk maar aan mat, glitters, fluo, holografische effecten… We kunnen echt loco gaan!

Nadelen

Ga je voor een klein ontwerp met veel details? Of voor een grotere oplage? Dan is flexfolie niet de juiste techniek. Een bedrukking met volle vlakken voelt bovendien stijf aan.

RL-events
VC Lennik
Tropdog