cart icon0

Bedrukken met flockfolie

Een bedrukking met flockfolie doet denken aan vilt of suède. Ze is een beetje dikker, maar geeft vooral een leuk effect toon op toon. Bovendien zorgt flockfolie voor extra cachet, zonder dat je voor borduren moet kiezen.

Hoe werkt het?

Bedrukkingen met flockfolie gebeuren eigenlijk op dezelfde manier als bedrukkingen met flexfolie. Zo snijden we eerst je ontwerp uit met een plotter en wordt alles vervolgens met de pneumatische pers verlijmd op je gekozen textiel. Het verschil zit ‘m in de afwerking: waar flexfolie dun en glad is, is flockfolie dikker door de vilten of suède look.

Voordelen

Wil je naar buiten komen met unieke merchandising? Dan is flockfolie ideaal. Deze techniek zie je niet vaak en zorgt dus voor een originele eyecatcher! Bovendien is flockfolie ideaal voor kleine oplages en kan je per stuk een ander ontwerp voorzien. Bovendien geeft het je kledij een unieke uitstraling met z’n 3D-effect!

Nadelen

Wil je een bedrukking in meerdere kleuren? Dan is flockfolie geen goed idee. Je bent namelijk beperkt tot één kleur en ook kleine details komen in deze techniek niet tot hun recht.

Rijwielen Fides
Neobooth